Денеска и утре посебен режим на сообраќај од новиот кружен тек до спојот со Северен булевар
20-03-2017 РЕГИОН

Поради интензивирање на градежните работи на дел од улицата „Северен Булевар“ влез од Росоман, Општина Кавадарци воведува времен режимна одвивање на сообраќајот на делницата од новиот кружен тек над училиштето „Гоце Делчев“ до спојот со „Северен Булевар“.

 


За таа цел се известуваат учесниците во сообраќајот како и граѓаните, дека денеска и утре 20 и 21 март 2017 година понеделник и вторник, за сообраќај е затворенаедната коловозналента во насока од Росоман кон Новиот кружен тек. На овој поптег сообраќајот ќе сеодвива конторлирано по едната коловозна лента во двата правци.

 


Се информираат учесниците во сообраќајот дека на 22 и 23 март (среда и четвротк за сообраќај ќе биде затворена лентата во обратен правец од новиот кружен тек кон Росоман.


Општината со надлежните и Сообраќајната полиција ги превзедесите мерки за соодветноодбележување ипоставување напатна сигнализација.
Се молат граќаните и возачите да се придржуваат кон новиот времен режим на сообраќајот и да ја почитуваат соодветната патна сигнализација.

Додади коментар