Комбето за инвалидизирани лица веќе во целосна функција - искуствата се позитивни
03-09-2018 РЕГИОН

 

Комбето за превоз на инвалидизирани и лица, донација од амбасадата на СР Германија на општината Кавадарци, целосно функционира. Општината која ова возило им го стави на располагање на здружението од Кавадарци, обезбеди возач и ги сноси трошоците за негово непречено одржување.

 

Искуствата од досегашното функционирање се позитивни.

 

Комбето за потребите на членовите на здружениеот на инвалиди од Кавадарци освен во работните денови, може да се повија и во сабота и недела но само за итни потреби.

 Додади коментар