Мали измени на програмата за „Тиквешки гроздобер 2019“
06-08-2019 РЕГИОН

ПЕТОК 06.09.2019

12:00h – 12:15h СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ,,ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР’’                                                                                

Локација: Главна сцена, Градски плоштад

11:00h - 14:00hПрезентација и дегустација на Вина од Присутните Винарии

*Дополнително, во едно катче претставување/претстава на процесот на берба до создавање на виното и производите од грозје- Шумарско училиште.

Локација: Градски плоштад

13:00h – 13:30hTРКА НА КЕЛНЕРИ

Локација: ул.Илинденска

14:00h - 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

18 – 19:30 – Трио Мањифико

21:30 – 23 h – Марјан Коцев и Галакси

Локација: Малото паркче

18 часот – Изложба на фотографии –Музеј галерија

15:00h - 16:00h ТУРНИР“Сестри Китеви”

Локација: С.Ц. Јасмин

 

20:30h - 21:00h Музика на разглас

 

21:30h - 22:45h 2БОНА

23:00h – 01:00h DJ TONI ZEN

Локација: Градски Плоштад

 

САБОТА 07.09.2019

10:00h - 12:30h Изложба на OLD TIMER-и

Локација: Градски плоштад

13:00h – 13:45h ТрадиционалноМОТО РЕЛИ

Локација: ул.Илинденска

14:00h – 15:00h Велосипедисти

Локација: Градски плоштад

- Штанд за тетовирање– артист Пане Ризов Bullfrog Tatto Studio

 

11:00h – 14:00h Традиционална ТАБЛИЈАДА

Локација: Малото паркче

14:00h - 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

15 -16:30 – ТриоГранде

17- 18:30 Класико

Локација: Малото паркче

18:00h –ПРИЕМ на Градоначалникот во Хол на Дом на култура

19:00h - 19:30h СВЕЧЕНА СЕДНИЦА за Денот на Општината во Дом на култура

Локација: Домот на Културата со покана од Општина

 

20:30h - 21:00h Музика на разглас

21:30 – 22:30 – Антониа Гиговска

23:00h – 01:00h ЈЕЛЕНА РОЗГА

Локација: Градски Плоштад

02:30h – 05:00h DJ METODIJ HRISTOV

-          DJ Lako

-          DJ Power

-          DJ METHA MILL

 

Локација: Костурница

 

 

НЕДЕЛА 08.09.2019

12:00h – 14:00h Традиционален, голем КАРНЕВАЛ низ улиците на Кавадарци кој завршува со претставување на Градскиот плоштад

*Жонглери за дополнителна анимација

Локација: Градски Плоштад

14:00h - 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

-15 – 16 и 30 – Дуо Форте и Александар Ангелов

17 – 18 и 30 – Дa Капо бенд

Локација: Малото паркче

 

20:00h - 20:30h Музика на разглас

20:30h – 21:45 БЕНД

22:00h – 01:00h ЗДРАВКО ЧОЛИЌ

01:00h Спектакулареногномет

Локација: Градски Плоштад

КРАЈ НА ФЕСТИВАЛОТДодади коментар