Познати добитниците на наградата „7ми септември“
31-08-2016 РЕГИОН

Највисокото општинско признание, наградата „7ми септември“ по повод денот на ослободувањето на Кавадарци ќе го добијат тројца кавадарчани.

 

Благој Пешиќ добива награда за особен придонес во развојот на стрелаштвото и стрелачкиот спорт, д-р Бранко Поповски, гинеколог-акушер вработен во Општа болница Кавадарци, за особен придонес во медицината и постхумно Глигор Чемерски, за особен придонес во уметноста.

 

Ваква одлука денеска во рамки на 47-та седница донесе советот на општина Кавадарци. Наградата ќе им биде доделена на свечената седница што ќе се одржи на 7 ми септември, празникот на Кавадарци.

 

А.ДДодади коментар