Се расчистува просторот кај судската палата во Кавадарци
05-04-2018 РЕГИОН

 

Во рамките на акцијата за почисто Кавадарци, денеска општината со градежна механизација го расчистуваше просторот на спојот помеѓу обиколницата „Северен булевар“ со делот од Булеварот „Никола Минчев“.

 

Се рабортешена површина од 10 хектари, каде оперативата на ЈП „Комуналец“ со булдожер расчистуваше простор покрај обиколницата, а машините на фирмите „Ја-Ми“ и „ВС-ГД“ од Кавадарци кои се вклучиа во акцијата како донатори го расчистуваа просторот покрај Булеварот „Никола Минчев“.

 

Акцијата, со која овој запуштен и руиниран терен се расчисти од обраснати делови, шут и отпад има за цел деградираниот простор најпрвин да го култивира, а   потоа општината соодветно да го урбанизира.

 

Користа од ова акција покрај жителите на овој дел од градот ќе ја почуствуваат сите граѓани на Кавадарци - информираат од прес службата на општина Кавадарци.

 

 

 Додади коментар