Сопствениците на Фени со писмо до јавноста: Ќе ги исполниме сите превземени обврски
27-10-2017 РЕГИОН

 

Новите сопственици на „Фени индустри“, комапнијата „ЕНЕКОД“ АД ги демантира објавените информации во некои медиуми дека наводно ништо од договорот за купување на комбинатот.

 

Писмото ви го пренесуваме во целост:

 

 

Компанијата „ЕНЕКОД АД“ се нема откажано од зделката ниту пак од условите во преговорите. Ве уверуваме дека и покрај откажувањето на старите сопственици и раководството на претпријатието, раководството на „ЕНЕКОД АД“ ќе ги исполни превземените обврски, а со тоа и исплаќањето на плата на вработените во „Фени индустри“ пишуваат новите сопственици на „Фени“.

Додади коментар