Специјална награда „Златна пахуља“ за две „гроздоберчиња“
03-03-2015 РЕГИОН

Градоначалникот Александар Панов приреди прием за Тиана Коцева и Љупче Каракутовки млади талентирани деца пејачи кои како претставници на општина Кавадарци фестивалот „Гроздоберче“ и Македонија, учествуваа традиционалниот меѓународен детски музички фестивал „Златна пахуља“ кој по 23 пат се одржа во збратимениот град Рожаје Република Црна Гора.

 

Младите кавадаречки интерпретатори се добитници на Споецијалната награда „Златна пахуља“ за интерпретација на песната „   Нашите желби   “.

 

Градоначалникот се интересираше за настапот на

 

  малдите на фестивалот како и за приемот од страна на нивните домаќини. Панов уште еднаш ја потврди својата посветеност и односот кон талентираните и успешни деца кои секогаш ги помага и стимулира за нови успеси. Притоа на Тиана и Љупче им подари по еден медаљон со ликот на легендарниот  кавадаречки и македонски интерпретатот Никола Бадев. За возврат од своите млади гости доби аудио ЦД со детски песнички.

 

Веднаш по средбата градоначалникот изјави дека тој и општината се горди што уште еднаш деца од Кавадарци повеќе од успешно ја претставија нашата култура и Република Македониоја на престижен фестивал на кој освен деца од Црна Гора настапија двајцата кавадарчани, и се напреваруваа и дружеа со свои врсници од србија, Хрватска, Албанија, Холандија , Романија и Франција.  

 

 

Додади коментар