Целосна програма за „Тиквешки гроздобер 2017“
11-08-2017 РЕГИОН

 

Четврток  07.09.2017

10:30 часот Положување свежо цвеќе пред Споменикот на слободата Градски плоштад

19:30 часот Свечена седница во чест на Денот на Општина Кавадарци Културно уметничка програма Сала Дом на култура „ВЕЧЕР НА ВИНОТО И ПЕСНАТА“ – посветено на НИКОЛА БАДЕВ Градски Плоштад Петок

 

Петок 08.09.2017

12:00 часот

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР”

Обраќања на Градоначалникот Г-дин Александар Панов

изложба на фотографии „Тиквешки Гроздобери 1964-2016“ Музеј-Галерија Кавадарци

13:00 часот

Градски Плоштад -ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИНА -„ВИНАЛИЈА РУСТИКА“ - ДРЕВНО РИМСКИ ПРАЗНИК -ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ДЕГУСТАЦИЈА НА ТИКВЕШКИ СОРТИ НА ГРОЗЈЕ

20:30 часот

Градски Плоштад Музичка програма „ЧИЛИ ПЛЕЈ БЕНД“ -концерт „НОКАУТ“-концерт

23:30 часот

ИЗБОР НА ВИНСКА КРАЛИЦА И КРАЛ Ресторан „Моклиште“

 

Сабота 09.09.2017

11:00часот

„Сестри Китеви“ меморијален кошаркарски турнир ЈП „Јасмин“

12:00 часот

ТАБЛИЈАДА Мал парк

19:00 часот

Градски плоштад - „ТИКВЕШКИ КАРНЕВАЛ“ - УМЕТНИЧКИ ПЕРФОМАНС - Шоу - Огномет - СЕВЕРИНА концерт Недела

 

Недела 10.09.2017г.

11:00 часот

Градски Плоштад, УЛИЧНИ ЗАБАВУВАЧИ Детска програма Фестивали „Гроздоберче“ и „Ластарчиња“

18:30 часот

ИЗБОР НА НАЈДОБРИ ВИНА

21:00 часот

Музичка програма концерт „ДИПЕШ МОД“ – ТРИБЈУТ Ди-Џеј „НИКИФОР“

Додади коментар