(ВИДЕО) Националната стратегија за деинституционализација презентирана во Кавадарци
19-06-2018 РЕГИОН

 

 

Во Кавадарци денеска презентирана десет годишната национална стратегија за деинституционализација. Од министерството за труд и социјална политика нагласуваат дека на  овој начин лицата со посебни потреби ќе ја добијат вистинската услуга во заедницата, во мали групни домови, наместо во големи и затворени институции. 

На јавната дебата присуствуваа и учествуваа претставници на невладиниот сектор.

 

Од името на локалната самоуправа поддршка даде советничката Душица Крстиќ.

 

А.Д

 Share

Додади коментар