(ВИДЕО) Недела на виното во Неготино
13-02-2018 РЕГИОН

 

Општина Неготино и годинава по повод празникот на лозарите Свети Трифун ја организира неделата на виното која изобилува со бројни настани.

 

 

Националната Федерација на фармери вчера организираше трибина на тема: Трендови во лозарството

 

 

Центарот за лица со посебни потреби ПОРАКА о здружението на слепи лица од Неготино вчера во музејот организираа етно работилница. Локалните ликовни уметници со изложба се вклучија во одбележувањето на Свети Трифун. Корисниците од центарот Порака ја изведоа театарската претстава „Грозје, вино, љубов“.

 

Додади коментар