(ВИДЕО) Проектот за регионална депонија во Росоман претставен пред советниците
13-04-2018 РЕГИОН

 

Пред советниците на росоманскиот совет претставници на Министерството за животна средина и просторно планирање го претставија проектот за регионален центар за собирање отпад.

 

Од 12 локации за регионална депонија за Вардарскиот плански регион, избрана е локација во Росоман. По овој проект ќе се реализира и јавна расправа со граѓаните, а потоа советот ќе треба да донесе и одлука за регионалниот центар.   А.Д

 Додади коментар