(ВИДЕО) Снегот и ниските температури може да направат штети на овошките
22-03-2018 РЕГИОН

 

Ладниот бран кој ја зафати земјава донесе и врнежи од снег во Тиквешијата. Иако календарски пролетта започна, сепак денеска имаме вистински зимски амбиент. По најавите и за ниски температури ноќеска земјоделците стравуваат за земјоделските култури.

 

Проф. д-р Ристо Вучков вели дека можно е да се случи ноќеска мрзнење кај овошките кои се веќе расцветани, но ја исклучува можноста засега од мрзнење и на виновата лоза.

А.Д

 

Додади коментар