105 години од Тиквешкото востание (видео)
19-06-2018 РЕГИОН

 

 

 

Свежо цвеќе на споменикот посветен на жртвите од Тиквешкото востание денеска положија делегации од локалната самоуправа предводена од градоначалникот Митко Јанчев, претставници на политички партии и од Сојузот на борци.

 

Краток историски час за востанието одржа кустос-историчарот Марија Михова, а свое обраќање имаше и градоначалникот Митко Јанчев.

 

М.В

 

Додади коментар