БИЛЈАНА КАРАЃОРЃЕВА УЧЕСТВУВАШЕ НА ДВА МЕЃУНАРОДНИ ТУРНИРИ ВО СРБИЈА
29-11-2023 СПОРТ

НАШИОТ СТРЕЛЕЦ СО ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ НА ДВАТА ТУРНИРИ ГО ПОДОБРУВАШЕ ЛИЧНИОТ РЕКОРД.

Изминатиов викенд, во Смедерево, Србија се одржаа два меѓународни натпревари во стрелаштво и тоа Grand Prix и Walther Youth Cup. На Grand Prix Smederevo во дисциплина воздушен пиштол, категорија под 16 години, учествуваше и членката на СК Кавадарци, Билјана Караѓорѓева која со резултат од 539 круга се пласираше на 15. позиција од вкупно 38 учеснички.

 

Додека следниот ден на Walther Youth Cup со резултат од 541 круг, во категорија жени јуниорки, Билјана се пласираше на 26. позиција од вкупно 47 учеснички. Да напоменеме дека на двата натпревара Караѓорѓева го подобри својот личен рекорд.

 

Мики ВиденовиќShare

Додади коментар