Благајникот на Здравствен дом си префрлил пари на својата сметка

ПС Кавадарци поднесе кривична пријава против Г.М.(48) благајник во ЈЗУ „Здравствен Дом“ Кавадарци за сторено кривично дело „проневера во службата“.

Во текот на 2012 и 2013 година, пријавениот во осум наврати од сметката на Здравствениот дом префрлил 355.168 денари кои му биле доверени во работењето,  на неговата трансакиона сметка.

извор: МВРShare

Додади коментар