Втор дел од ликоната колонија „Вила Тодоров-Ски Кожуф“
15-08-2014 КУЛТУРА

Четиринаесет ликовни уметници од денеска ќе творат на Кожув планина. Тие се дел од втората етапа на ликовната колонија „Лето 2014-вила Тодоров-Кожуф“, организиарана од сопственикот на „Вила Тодоров“, Марјан Тодоров. 

За разлика од првата етапа од ликовната колонија каде учествуваа млади ликовни уметници, сега инспирација од Кожув ќе црпат веќе докажани ликовни уметници.

М.М

(повеќе во видео изданието на вестите)Share

Додади коментар