Драмскиот текст „најважната работа на светот“ ќе го отвори новиот велешки театар
05-09-2014 КУЛТУРА

Комисијата за избор одлучи текстот на Братислав Димитров напишан во жанрот комедија да го означи стартот на театарската уметност во новата зграда.

 

изборот на Димитров и неговиот драмски текст, „најважната работа на светот“, е направен во конкуренција од 30 пристигнати текстови.. како најдобар, тој ќе добие награда од 500 илјади денари.

 

Во тек е избор на режисер кој драмскиот текст ќе го постави на новата сцена. Премиерата на претствата е предвидена за во ноември.

 

Зоран Јаневски   Share

Додади коментар