Зоран Заев нов лидер на СДСМ

Зоран Заев е новиот претседател на СДСМ. На денешниот 14. редовен конгрес на партијата за досегашниот партиски потпретседател и актуелен градоначалник на Струмица гласале 395 од 705-те делегати.

СДСМ е единствената партија којашто може да ја втурне Македонија кон подобро утре, кон понадежна иднина, кон посреќни граѓани. Токму од таа причина најавувам дека од денеска СДСМ почнува со сите неопходни активности за да ја испочитува надежта којашто граѓаните ја имаа сите овие денови со вперени очи кон нас. Ќе работиме максимално во интерес на државата, ќе работиме максимално во интерес на граѓаните на Република Македонија.

Негови противкандидати беа Зоран Јовановски, кој доби 137 гласови и Кире Наумов, кој доби 15 гласови. Игор Ивановски вчера со откажа од трката за лидерската позиција во СДСМ.

По завршувањето на Конгресот, Заев рече дека не победил ниту еден од кандидатите, туку дека победил СДСМ.

 Share

Додади коментар