Кавадаречки фолклорни средби
15-07-2021 КУЛТУРА

Утре и задутре, петок и сабота, на 16 и 17 јули со почеток од 20 ч. во салата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, ќе се оддржи манифестацијата “Кавадаречки фолклорни средби“.

 

На оваа манифестација ке учествуваат неколку КУД од земјава како и гостите од Живинице, БИХ. Во петок од 20 ч. во кавадаречкиот дом на култура ке настапат ансамблот “Македонија“ и КУД “Живинице“ (Босна и Херцеговина).

 

Во сабота во истиот термин и на истото место свој настап ке имаат ФА “Тиквеш“, КУД “Јане Сандански“ Неготино, АТМИ “Митко Алексов“ Кочани и КУД “Живинице“ (Босна и Херцеговина“. Манифестацијата е поддржана од Министерството за култура на Република Северна Македонија и Локалната самоуправа на општина Кавадарци а влезот за настапите е слободен.

 

Концертите ќе се одвиваат според предвидените протоколи зa COVID - 19, со ограничен број публика, односно до пополнување на за тоа предвидените седишта во салата.

М.В.Share

Додади коментар