Нови успеси на каратистите на КК „Урбан Инвест“
09-12-2013 СПОРТ

Во Спортската сала на Гимназијата Јосип Броз Тито во Битола во организација на Федерацијата за училишен спорт на РМ, се одржа Државно училишно карате првенство. Членовите на КК Урбан Инвест како преставници на своите училишта успејаа да се закитат со 2 златни, 1 сребрен и 1 бронзен медал.

Златни медали освоија:

Сребрен медал освои:

Бронзен медал освои:

Покрај нив учество земаа и Игор Јовков - ОУ Димката Ангелов - Габерот и Блаже Коневски и Моника Коцх ОУ Тошо Велков Пепето.

Со освоените 2 златни и 1 сребрен медал ОУ Тошо Велков Пепето се пласира на второто место во генералниот пласман од 59 основни и средни училишта од Македонија.Share

Додади коментар