Нов успех на каратистите од КК „Урбан Инвест“ Кавадарци
28-09-2015 СПОРТ
Вчера во Бијељина, Босна и Херцеговина се одржа Меѓународниот турнир „Ноќ на шампионите 2015" . На натпреварот  учество земаа 558 натпреварувачи од 55 клубови и 7 држави: Бих, Македонија, Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора и Романија.  Од КК Урбан Инвест настапија: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова, Миа Маневска, Моника Коцх, Лили Маневска, Лидија Анѓелкова, Петар Аврамов, Никита Николоски, Лазар Стоев, Блаже Коневски, Игор Јовков, Илија Димитријов, Александар Стојков, Данка Стојкова, Кристина Тодорова, Тамара Манева, Јована Манева, Стефанија Грозданова, Марија Трајкова и Анастазија Ристов.
Карате клубот  Урбан Инвест е прв на ранг листата во кати а додека во генерален пласман (кати и борби) се пласираше на третото место од 55 клубови со освоени 6 златни, 3 сребрени и 4 бронзени медали.
Златни медали:
1. Владанка Аврамова - кати поединечно 13 години.
2. Никита Николоски - кати поединечно 10 години.
3. Данка Стојкова - кати поединечно 9 години.
4. Ката тим јуниорки во состав: Лили Маневска, Лидија Анѓелкова и Моника Коцх.
5. Ката тим женски 13/14 години во состав: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска.
6. Ката тим машки 13/14 години во состав: Блаже Коневски, Игор Јовков и Илија Димитријов.
Сребрени медали:
1. Блаже Коневски - кати поединечно 14 години.
2. Стефанија Грозданова - кати поединечно 11 години.
3. Александар Стојков - кати поединечно 9 години.
Брозени медали:
1. Моника Коцх - кати поединечно 14 години.
2. Кристина Тодорова - кати поединечно 14 години.
3. Петар Аврамов - кати поединечно 11 години.
4. Ката тим машки 11/12 години: Петар Аврамов, Никита Николоски и Лазар Стоев.


Share

Додади коментар