Нов успех на КК „Урбан Инвест“
29-09-2014 СПОРТ

Карате клубот „Урбан инвест“ од Кавадарци продолжува да жнее успеси. На меѓународниот натпревар „Струга опен“  што викендов се одра во Струга, каратистите се вратија со 7 златни, 9 сребрени и 7 бронзени медали и го освои третото место на турнирот од 36 клубови.  

На овој натпревар учествуваа  403 натпреварувачи од 36 клубови од Македонија,  Албанија, Косово и Црна Гора.  

„Покрај пехарот за трето место по број на освоени медали, КК Урбан Инвест доби пехар за најбројна екипа на натпреварот, што покажува дека клубот прераснува во еден голем и моќен  клуб“ рече тренерот на клубот Ивана Аврамова.

А.ДShare

Додади коментар