Се гради фонтаната во спомен на Сашко Гешовски (фото)
04-04-2024 РЕГИОН
Во тек на изградба е фонтаната во спомен на Сашко Гешовски, на кружниот тек кој го доби неговото име.
 
 
 
Идејното решение се состои од централна кружна фонтана со висок млаз вода и две полукружни фонтани кои се изработени од темен материјал кој ја обиколуваат централната фонтана, материјалите се модерни, лесни за одржување и долготрајни. 
 
 
 
Изведувач на проектот е ОЈА ДООЕЛ, а финансиската конструкција е во висина од 2 700 000,00 денари - инфоирмираат од локалната самоуправа.
 
 
 
 


Share

Додади коментар