Спортски реквизити за спортската сала во ваташкото училиште

Импровизираната спортска сала во ООУ „Димката Ангелов Габерот“ во Ваташа од денеска е побогата за уште неколку спортски реквизити со кои учениците ќе можат поквалитетно да ги изведуваат часовите по физичко и здравствено воспитување.

Спортската опрема и реквизити се донација од локалната самоуправа, а денеска ги предаде градоначалникот Александар Панов.

Директорката на училиштето, Јанушка Милкова, упати благодарност за донацијата  до локалната самоуправа. Таа рече дека се овозможуваат услови за поклвалитетна настава.

А.Д

 Share

Додади коментар