Трибина на комисијата за економија при ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци

“Странските директни инвестиции се од големо значење за македонската екомномија. Тие се дисперзираат низ цела држава со цел да се развиваат сите региони и да ги осетат благодетите од нив сите граѓани“ ова меѓу другото го рече на синоќешната трибина во Кавадарци директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони, Виктор Мизо.

Трибината ја организира Комисијата за економија при ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци. Претседателот на комисијата, м-р Илија Тренчев,  нагласи дека се повеќе странски компании пројавуваат интерес за инвестирање и се повеќе нови компании стануваат реалност.

А.ДShare

Додади коментар