Успешен настап на студиото „Линеа“ на „Дојрана 2016'
02-07-2016 КУЛТУРА

Во рамки на арт фестивалот „Дојрана 2016“, членовите на студиото за танц „Линеа“ од Кавадарци под раководство на инструкторот Лазар Соколов се натпреваруваа во дисциплината современ танц во прва А и прва Б категорија.

 

„Интернационлното жири ги награди со високи меѓународни дипломи за второ и трето место за кои им беа доделени и златни пехари“ информира Лазар Соколов.

На натпреварот освен претставници од Македонија учествуваа и најразлични танчерски групи од Русија, Азербејџан, Израел и Хрватска.

A.ДShare

Додади коментар