Јанчев: Општината има стратегија за решавање на проблемите во дивата ромска населба „тенеќе маало“
15-01-2021 РЕГИОН

Дел од ромското население кое живее во близина на СОЗШУ „Ѓорче петров“ во Кавадарци долги години прави штети врз имотот на училиштето.

 

На проблеми и чести кражби во населбата се жалат и жителите од околните куќи.

 

Денеска го прашавме градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев дали општината има стратегија за решавање на проблемот со оваа дива ромска населба и со жители кои доаѓаат од други градови.

 

А.Д

 

 

 

 Share

Додади коментар