(ФОТО) „Учиме и цртаме за нашето културно наследство“
11-04-2018 КУЛТУРА

 

Во соработка со Локална самоуправа Кавадарци и детската градинка ``Рада Поцева``,Музеј-галерија Кавадарци со големата група дечиња и воспитувачката Ката Стоквиш го реализираше проектот “Учиме и цртаме за нашето културно наследство“.

 

 

Учество во проектот зема и воспитувачката Јулијана Малинкова.Преку едукативно предавање(моделирање со пластелин и глина,цртање и боење) децата поблизу ја осознаа убавината и значењето на нашето културно наследство.Проектот беше реализиран под раководство на в.д. директор Весна Ѓорѓиева,Трајче Цветков и Раде Атанасов-учесници во проектот.

 Share

Додади коментар