Одбележана неделата за борба против трговијата со луѓе
05-12-2013 РЕГИОН

Во соработка со Полициска станица Кавадарци вчера општинската организација на Црвен Крст ја одбележа неделата за борба против трговијата со луѓе.

Низа активности кој почнаа од 2 ри,а ќе траат до 9 ти овој месец ќе рализира кавадаречкиот црвен крст со цела да ја подигне свеста особено кај младите кој најчесто се жртви во трговијата со луѓе.

Пред членовите од клубот на млади при црвен крст на оваа тема вчера гоцореше инспекторот за превенција при кавадаречката Полиција Димитар Каракулев кој за ктв еве што изјави.

 

До 9 ти ќе трае неделата за борба против трговијата со луѓе, но залагањата ќе се реализираат постојано.Младите мора добро да бидат едуцирани категорични се надлежните.Share

Додади коментар