Пет нови ковид позитивни во Кавадарци
23-09-2020 РЕГИОН

Уште пет нови заболени од корона вирус се евидентираат во статистиката на Центарот за јавно здравје Кавадарци за последните 24 часа.

 

„Заболените се на возраст од 15 до 57 години. Тројца од нив се мажи и две жени. Сите имаат симптоми на вирусот и се на домашно лекување. Двајца биле во контакт со позитивни, а останатите не знаат како се заразиле“ рече епидемиолог д-р Ристе Јовановски.

 

А.ДДодади коментар