Поставена урбана опрема на кејот во Ваташа
13-09-2019 РЕГИОН

Оперативата на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци деновиве постави типизирана нова урбана опрема на кејот-шеталиште во Ваташа.
Според проектот беа поставени 70 клупи на бетонски држачи со дрвени седишта, како и 60 корпи за отпадоци. Долж новиот кеј се поставени и 4 типизирани метални мостово.

 


Со овој проект, кој општината го реализира на барање на граѓаните, се обезбеди урбанизиран простор за ваташани, како и регулирано речно корито за прифаќање и на екстремните води во реката Луда Мара.

Додади коментар