Се асвалтира улиците „22 декември“ и „Димитар Влахов’
28-05-2015 РЕГИОН

Продолжува да се реализира програмата за комунално уредување на општина Кавадарци. Денеска „Изолација“ од Скопје работеше на асвалтирање на две улици.

Со нов асвалтен слој се покрија улиците „22 декември“ и „Димитар Влахов“. Се работи за асвалтирање на улици со вкупна површина од 1250 м2 или 370 метри должни. Дебелината на слојот е 5см. Вкупната вредност за овие активности е 900 илјади денари, пари од буџетот на општина Кавадарци, информираат од Службата за односи со јавноста при локалната самоуправа Кавадарци.

А.Д

Додади коментар