Три млади лица позитивни на Ковид 19 во Кавадарци
03-08-2020 РЕГИОН

Нови три случаи на корона вирус се дијагностицирани денеска во Кавадарци, потврдија од ЦЈЗ Кавадарци.  Станува збор за двајца на 22 годишна возраст и еден на 19 години, една е  жена и двајца мажи.

 

„Новите позитивни се контакти од веќе познати кластери.  Биле во изолација и по направеното тестирање се позитивни. Имаат лесна клиничка слика и се на домашно лекување“ рече епидемиолог д-р Ристе Јовановски.

 

Тој апелира целосно да се почитуваат мерките за заштита.

 

А.ДДодади коментар