Успешна крводарителска акција во Велес
22-08-2014 РЕГИОН

ВЕЛЕШАНИ ЈА ПОКАЖАА СВОЈАТА ХУМАНОСТ.. ВО ИЗМИНАТИВЕ ДВА ДЕНА ДАРУВАА КРВ НА ЛЕТНАТА АКЦИЈА.. СОБРАНИ СЕ ОКОЛУ 300 КРВНИ ЕДИНИЦИ..

 

ДА СЕ СПАСИ НЕЧИЈ ЖИВОТ, ОВА Е МОТОТО НА ВЕЛЕШКИТЕ КРВОДАРИТЕЛИ..

 

ПО САМО ШЕСТ МЕСЕЦИ ОПШТИНСКИОТ ЦРВЕН КРСТ ГО РЕАЛИЗИРАШЕ ГОДИШНИОТ ПЛАН.. ВЕЌЕ МИНАТИОТ МЕСЕЦ СОБРАНИ СЕ ПОТРЕБНИТЕ 1860 КРВНИ ЕДИНИЦИ..

 

ЛЕТНАТА КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА Е ТРАДИЦИОНАЛНА, СЕ ОДРЖА 21-ВА ГОДИНА ПО РЕД..

 Зоран Јаневски

Додади коментар