ФОТО АРХИВА - Кавадарци сликано од авион во 1930
13-02-2017 РЕГИОН

Ова е најстарата до сега позната фотографија за Кавадарци, направена од авион, снимена е на 27 јуни 1930 година. Ја пронајдов во Архивот на Југославија во Белград во 1985 година, објави на својот Фејсбук профил директорот на Музеј Галерија Кавадарци, Петре Камчевски.

Додади коментар