(ВИДЕО) Бадникова-Божиќна поворка во Кавадарци
04-01-2018 РЕГИОН

 

За прв пат оваа година во Кавадарци за време на верскиот празник Бадник ќе се организира бадникова-божиќна поворка. За таа цел во црквата Света Петка во Кавадарци под менторство на наставникот по етика во религиите, Весна Ѓорѓиева хор составен од ученици во основните училишта се подготвува за овој настан.

 

Старешината на храмот, отец Трајче Грозданов во изјава за КТВ информираше за овој настан и ги покани верниците да се приклучат во празничната поворка.

А.Д

Додади коментар