(ВИДЕО) До крај на годината ќе се обезбеди место за 170 деца во градинка во Кавадарци
29-09-2018 РЕГИОН

 

 

На последната седница кавадаречкиот совет расправаше за проблемот со немањето доволно простор за најмладите во градинка.

 

Градоначалникот Митко Јанчев соопшти дека 340 дечиња чекаат ред, а за околу 170 ќе се најде место до крај на годината со доградба на објекти.  За наредната година најави две градинки, од кои едната приватна.

 

Многу од децата, рече, додека чекаат го надраснуваат периодот за градинка.

 

А.Д

 Додади коментар