(ВИДЕО) Министерот Цветков на средба со лозарите и градоначалникот Панов
14-02-2017 РЕГИОН

„Минатата година се произведоа 150 милиони килограми винско грозје. Откуп вршеа 52 винарии од 72 регитрирани. Исплатени се субвенциите за 2016 година на 10 илјади лозари од вкупно 17 илјади“ изјави министерот за земјоделство, Михаил Цветков при посетата на Кавадарци и нагласи дека е зголемен извозот на вино во Европската Унија.

 

 

Додади коментар